Voor de mosselen:
2-3 kg mosselen
wortel, ui, prei, selderij, knoflook
versgemalen peper
1/4 fles witte wijn
2 eetlepels fijngehakte peterselie
Verhit de olie op een matig vuur, doe er de ui, de knoflook en
eventueel de fijngehakte Spaanse peper in en laat dit heel
zachtjes glazig, maar niet bruin worden.
Roer er dan het broodkruim, de tomaatblokjes en de
tomatenpuree door en laat het geheel ± 5 minuten
koken.
Blijf steeds met een houten lepel roeren en laat de saus tot
een dikke massa inkoken.
Breng haar op smaak met zout, peper en tabasco als u geen
Spaanse peper heeft gebruikt.
Maak een bedje van de groenten en leg de mosselen hierop.
Overgiet ze met de witte wijn, breng ze snel aan de kook en
laat koken tot alle schelpen open zijn; schud intussen een
paar keer om.
Laat de gare mosselen uitlekken.
Verwarm de saus en giet er al roerend wat van het
mosselkookvocht bij, tot de saus de gewenste dikte heeft.
Doe de mosselen in een schaal, giet er saus over, schud even
goed en schenk er nog wat saus op.
Geef er knapperig stokbrood bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |